Trudesign 3” composiet kogelafsluiter

Rosch Marine, distributeur van watersportartikelen in Zaandam, brengt een 3-duims kogelafsluiter van composietmateriaal van Trudesign op de Nederlandse markt. Volgens Ruud Roos van Rosch Marine is er vier jaar aan de ontwikkeling gewerkt. Het is de grootste maat in de serie composiet kogelkranen van Trudesign, die begint bij ½”.

De afsluiter met BSP-schroefdraad wordt geleverd met bijbehorende scoop en slangtules van 3” en 2½”. De Trudesign™ gecertificeerde kogelkranen van glasvezelversterkt nylon6 composiet zijn specifiek ontworpen voor gebruik in de scheepvaart en worden ontworpen en geproduceerd in Nieuw-Zeeland. Ze zijn zowel boven als onder de waterlijn toepasbaar.
Rosch Marine somt een aantal pluspunten op: het materiaal is immuun voor corrosie en elektrolyse, en UV-bestendig. De kogelkraan kan in gesloten positie worden vergrendeld. Voor de kogel en afdichtringen wordt een PTFE-polymeer gebruikt voor een soepele werking en minimale vervuiling van de kogel. Bestand tegen temperaturen van -40° C tot +110° C.

www.roschmarine.nl