Vakbeurs Watersport in Gorinchem

Harrold van Asselt (l) and Dennis de Bruijn .

Van 1 tot en met 3 maart 2021 zal in de Evenementenhal in Gorinchem de Vakbeurs Watersport plaatsvinden. Het is een nieuwe kleinschalige non-profit beurs, die wordt georganiseerd door Nederlandse toeleveranciers aan de jachtbouw.

Dennis de Bruijn van On Deck en Harrold van Asselt van Raymarine Benelux besloten de handen ineen te slaan omdat ze merkten dat er een groot gemis was, zowel bij exposanten als bezoekers van (vak)beurzen. “Je kunt wel virtueel een beurs bezoeken, maar dat haalt het niet bij het directe contact dat je met elkaar hebt op de beursvloer”, aldus Van Asselt. “We willen ook nadrukkelijk geen concurrent zijn van bestaande beurzen. Dit is een kleinschalige vakbeurs zonder verdienmodel, een initiatief uit de branche, specifiek gericht op de Nederlandse toeleveranciers, die hun nieuwste producten aan de jachtbouwers en watersportbedrijven kunnen laten zien.”

Enthousiaste reacties
De Bruijn: “Toen we de eerste potentiële deelnemers benaderden, bleek uit de enthousiaste reacties al direct dat er een enorme behoefte is aan een beurs. Omdat we op non-profit basis opereren is de drempel voor deelname zeer laag. Het is al mogelijk om voor 1.795 euro all-in met een stand van 8 vierkante meter mee te doen, met als opvolgende stand-afmetingen 12 en 24 vierkante meter. Het is ook niet de bedoeling dat er dure stands worden opgebouwd. Het moet voor iedereen haalbaar zijn om deel te nemen.”

Evenementenhal Gorinchem
De Evenementenhal in Gorinchem is volgens De Bruijn en Van Asselt een prachtige locatie voor een kleinschalige vakbeurs, die plaats gaat hebben met de dan geldende regels van het RIVM. Bezoekers moeten zich straks vooraf registreren, tijdens de beurs is dat niet mogelijk. Er is ook een ruime parkeergelegenheid.

Gewerkt wordt aan de opzet van een programma met productpresentaties en seminars. Mail voor nadere informatie over deelname aan de beurs naar info@vakbeurswatersport.nl.

Jachtbouw Nederland is mediapartner van Vakbeurs Watersport.