De mobiele kraan van M.J. van Riel zet het motorjacht van Van den Hoven moeiteloos te water. Foto Rens Groenendijk
Kort na de tewaterlating vaart de Van den Hoven Executive 1700 MK2 naar een nabijgelegen jachthaven. Foto Rens Groenendijk

Bij Van den Hoven Jachtbouw in Waspik werd 10 juli een 17 meter motorjacht te water gezet. Voor de 400 tons-kraan van M.J. van Riel was het tillen van het 45 ton zware stalen schip een peulenschilletje. Over een week vindt de oplevering plaats en gaat de eigenaar ermee cruisen in Belgische en Nederlandse wateren.

De Van den Hoven Executive 1700 MK2, 17,30 meter lang en 5,10 meter breed, volgt de moderne lijnen van de recente 1850 en 1500 MK2 van de jachtbouwer uit Waspik, maar wijkt toch op tal van punten af. Ontwerper Arnold de Ruyter heeft de zijramen een nieuwe look gegeven en het onderwaterschip is aangepast om een gunstiger brandstofverbruik te bereiken. Het schip heeft een stabilisatiesysteem van DMS Holland.
Het dekhuis is één grote open gelijkvloerse ruimte, met een keuken, stuurstand, salon en dining. Het overdekte achterdek kan met een tent van zeildoek, voorzien van vensters, geheel worden afgesloten.

In het augustusnummer van Jachtbouw Nederland meer aandacht voor het nieuwbouwprogramma van Van den Hoven.

www.bvandenhovenjachtbouw.nl