Een artist's impression van het 28 meter Explorer jacht dat Van der Valk bouwt voor een bestaande klant.
Profiel van het 28 meter Explorer-jacht van Van der Valk, een ontwerp van Guido de Groot.

Van der Valk Shipyard in Waalwijk heeft een order geboekt voor de bouw van een Explorer motorjacht. Het 28 meter lange schip met een raised pilothouse is het derde in de serie. De opdracht komt van een bestaande klant van de werf.

Ontworpen door Guido de Groot, is de Van der Valk Explorer onderdeel van de nieuwe generatie motorjachten in het portfolio van de werf. “We zijn zeer vereerd dat we deze order kregen van een klant die nog maar één seizoen vaart met zijn huidige Van der Valk”, aldus marketing manager Yoeri Bijker. “Ongeveer de helft van al onze huidige orders is afkomstig van bestaande klanten, wat aantoont dat ze zeer tevreden zijn. We zijn niet verrast over de opdracht voor dit Explorer jacht, want we wisten dat deze klant grote reizen wil maken over de Atlantic en Pacific. We kijken er naar uit om voor hem het perfecte platform voor deze avonturen te bouwen.”

Eerder bouwde Van der Valk de 25 meter Dutch Falcon en 37 meter Santa Maria T in de Explorer-serie.  De 28 meter raised pilothouse boot wordt geheel van aluminium gebouwd. Met een fast displacement romp en twee MAN V12 1650 pk motoren zal het schip een snelheid van 20 knopen kunnen halen. Met een VEEM VG145 zero-speed gyroscopisch stabilisatiesysteem is vaarcomfort verzekerd. Twee 32 kW Northern Lights generatoren zorgen voor de stroomvoorziening.

De oplevering is voorzien in het voorjaar van 2020.

www.wimvandervalk.com