Van der Valk laat expeditiejacht te water

LadyLene

Het 34 meter lange expeditiejacht Lady Lene is te water gelaten bij Van der Valk Shipyard in Waalwijk. Voor de bouw van dit driedeks aluminium motorjacht bracht de Brabantse werf een team van toonaangevende ontwerpers uit de Nederlandse jachtbouwindustrie samen.
Het exterieurontwerp van Lady Lene komt van de tekentafels van Guido de Groot Design. Ginton Naval Architects en Diana Yacht Design zijn verantwoordelijk voor de scheepsarchitectuur en het interieur werd door Carla Guilhem in samenwerking met Guido de Groot Design ontworpen.

Toegankelijk voor rolstoel  
Opmerkelijk is de volledige rolstoeltoegankelijkheid van het superjacht. Dankzij de aanwezigheid van een lift zijn alle dekken met elkaar verbonden. Verder is het interieur ontworpen met toegankelijkheid en bewegingsgemak als topprioriteit: alle vloeren in het jacht zijn vlak en het ontwerp wordt gekenmerkt door ronde hoeken en een gebrek aan scherpe randen en hoeken. Interieurontwerpster Carla Guilhem zegt hierover: “Mijn drie woorden om het interieur van Lady Lene te beschrijven zouden zijn: kalm, gastvrij en leefbaar. Ons idee was dat de eigenaar en zijn familie zich comfortabel zouden voelen om voor een lange tijd aan boord te verblijven.”

Accommodatie
De accommodatie bestaat uit twee eigenaarshutten (een op het brugdek, en een gelegen midscheeps op het benedendek), evenals twee VIP-hutten en een stapelbed voor kinderen op het benedendek. De zevenkoppige bemanning is verdeeld over vier hutten. Het hoofddek is de thuisbasis van een ruime en luchtige open-plan lounge en eetgedeelte, waarvan in alle weersomstandigheden gebruik gemaakt kan worden. Achterin biedt de entertainmentruimte verschillende zones om te loungen en dineren, evenals een alfresco bar en zwemplatform. Verder beschikt het hele jacht over hoge plafonds om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte.
De Lady Lene heeft een rondspant fast-displacement romp; in combinatie met twee MAN 1650 pk motoren levert dat een topsnelheid van 18 knopen. Daarnaast is het comfortabel cruisen met 14 knopen.
Lady Lane zal naar verwachting eind dit jaar worden geleverd.

www.vandervalkshipyard.com