De Nicostasia kan een topsnelheid van 25 knopen halen.

Van der Valk Shipyard uit Waalwijk heeft het vierde jacht in de Raised Pilothouse semi-custom range opgeleverd. De 26 meter lange Nicostasia is gebouwd voor eigenaars die een kleinere Van der Valk hadden en graag wat groters wilden. Het exterieur en interieur is ontworpen door Guido de Groot.
Het is een familieschip, aangepast aan de wensen van de eigenaars. Het interieur wordt gekenmerkt door heldere kleuren en whitewashed eiken. Het benedendek herbergt een eigenaars suite over de gehele breedte van 6,25 meter, met een walk-in closet. Verder zijn er een gastenhut aan stuur- en bakboord, specifiek ingericht voor de kinderen van de familie.

Een open keuken om te kunnen socializen met gasten.

De compacte maar state-of-the-art open keuken is geïntegreerd in de salon. Guido de Groot legt uit waarom: “Deze familie houdt van socializen met gasten tijdens het koken. Ze wilden ook zoveel mogelijk natuurlijk licht in dit gebied, wat we bereikt hebben door oversized ramen in het stuurhuis en een spectaculair hoog plafond in de keuken.”
De layout van de Nicostasia voorziet in een verhoogd stuurhuis en een wijds open voordek. Het flybridge dek biedt afgezien van de besturing ook ruimte aan zonaanbidders, een bar met koelkast, wijnkabinet en een ijsblokjesmachine. Een u-vormige dinette bevindt zich aan stuurboord. Hier zijn ook een 4,45 meter lange tender en een waverunner gestationeerd.
De Nicostasia heeft een conventionele schroefas voortstuwing met twee MTU 10V 2000 M93 diesel van elk 1502 pk, waarmee het schip een topsnelheid van 25 knopen kan bereiken. De boeg- en hekschroef zijn 30kW Electric 96V DC 3 fase. Twee 26kW Northern Lights PX332K2 generatoren zorgen voor de stroomvoorziening. Een elektrische Seakeeper 26 gyroscopisch stabilisatiesystem veraangenaamt de vaart.

www.wimvandervalk.com