Vanquish VQ58 T-Top.

Vanquish Yachts meldt dat de eerste exemplaren van de nieuwe VQ58 in aanbouw zijn. Een ontwerp van Guido de Groot, met terugvallende boeg, sprayrails en kenmerkende lijnen in de flank. Er zijn drie versies verkrijgbaar: de Wheelhouse die een open dak heeft, de T-Top met vast dak en de Open.
Standaard wordt de VQ58 uitgerust met Cummins motoren, met de Volvo IPS950 als optie. Beide met joystick besturing. Wie meer snelheid wil, kan kiezen voor twee 1200 pk MAN V8 motoren met surface drive voortstuwing. Het feit dat deze VQ58 de 50 knopen grens kan doorbreken, draagt bij aan de aantrekkelijkheid.
Het interieur van de VQ58 is aan te passen aan wensen van de klant. De indelingen omvatten een daglounge, twee suites met een eigen badkamer of drie hutten. Klanten kunnen kiezen voor een of twee garages; op de achtersteven en/of in de flank.
Bovendeks is er voldoende zit- en loungeruimte voor 23 personen, die daar alle gemak vinden als koelkasten, wijnkoelers en ijsmachines. Bimini-systemen zorgen voor schaduw. De dubbele sprayrails in de romp houden het dek droog, ongeacht de snelheid.

Belangrijkste gegevens: lengte 17.25 m. Breedte 5.05 m. Diepgang 0.90 m (afhankelijk van motorisering). Motor 2 x 600 hp Cummins Zeus Pods; 2 x Volvo IPS 950 of 2 x 1200 pk MAN met surface drive. Brandstoftank 1500 liter. Watertank 400 liter. Vuilwatertank: 70 liter.

www.vanquish-yachts.com