De Vanquish VQ50.

Tom Steentjes van Vanquish Yachts uit Steenwijk is een partnership aangegaan met TransEquity Networks. Door de samenwerking met deze Nederlandse investeringsmaatschappij kan de werf grotere schepen gaan bouwen en de internationale markt beter bedienen.

Steentjes richtte zijn bedrijf in 2013 op en boekt veel succes met zijn snelle aluminium boten tussen vijf en 20 meter lengte. Vooral rond Ibiza is veel vraag naar zijn schepen. De presentatie op de Fort Lauderdale Boat Show afgelopen jaar genereerde een reeks orders uit de Verenigde Staten. Vanquish wil ook in Azië aan de weg timmeren.

De nadruk in de samenwerking komt te liggen op praktische ondersteuning. “We onderkennen dat we wel wat extra capaciteit konden gebruiken in termen van commercieel en algemeen management”, aldus Steentjes. “Extra investering is altijd nuttig. Het maakt het voor ons mogelijk ontwerpen, technologie en productie te optimaliseren. We zijn goed in het bouwen van spectaculaire sportboten. De ruimte die ons nu wordt geboden om te kunnen voldoen aan de eisen van individuele klanten, inspireert mij het meest.” Er is volgens Steentjes een duidelijke vraag uit de markt voor grotere schepen, die deze stap nodig maakt.

www.vanquish-yachts.com