In de jongste Nieuwsbrief geeft Vedette Jachten een overzicht van opgeleverde schepen, en de bouwopdrachten. Het zijn indrukwekkende aantallen. De werf hanteert een systeem, waarbij een schip in aanbouw telkens een plek opschuift; het wordt de ‘Vedette carrousel’ genoemd. Van cascobouwer Falcon in Alphen aan den Rijn gaat een casco op transport met de vaste transporteur Walinga naar de jachtschilder Van Benthem en Zwiers in Marknesse. Daar staat een geschilderd casco klaar, dat wordt opgeladen en naar PJ Jachtbetimmering in Woudsend wordt gebracht. De timmerman heeft op dat moment een afgetimmerde Vedette klaar staan, die op zijn beurt naar de werf van Vedette Jachtbouw in Ter Aar wordt gebracht om te worden afgebouwd. Elke maand vindt zo’n draaiing van de carrousel plaats.

Dit jaar zijn reeds opgeleverd:
-Vedette 9.30 cabin Comfort Line
-Vedette 10.30 Cabin
-Vedette 10.30 cabin Comfort Line
-Vedette 10.30 cabin Comfort Line
-Vedette 11.30 Cabin
-Vedette 11.30 salon Comfort Line
-Vedette Navigator 35

De werf heeft in de periode 2022 – 2024 nog een veertigtal jachten in opdracht, en ontwikkelt ook een snelvarende Vedette in aluminium.
-Vedette 10.30 Cabin (2x)
-Vedette 9.30 cabin Comfort Line (14x)
-Vedette 10.30 cabin Comfort Line (12 x)
-Vedette 11.30 cabin Comfort Line (1x)
-Vedette 12.30 cabin Comfort Line (2x)
-Vedette 9.30 salon Comfort Line (1x)
-Vedette 10.30 salon Comfort Line (2x)
-Vedette 11.30 salon Comfort Line (3x)
-Vedette 12.30 salon Comfort Line (1x)
-Vedette Navigator 41 (2x)
-Snelvarende aluminium Vedette

Vedette Botenshow
Op 3 en 4 september staat de tweede Vedette Botenshow op de kalender. Toen twee jaar geleden alle beurzen werden afgelast, organiseerde de werf een kleinschalig alternatief op eigen terrein. Er lagen toen dertien Vedettes voor de wal en vier in de hal. Verscheidene leveranciers waren vertegenwoordigd en Van der Valk catering verzorgde de hapjes en drankjes. Het was een daverend succes, waar de werf nog steeds de vruchten van plukt. Alle reden om de tweede editie te organiseren. De show valt wel samen met de Hiswa te Water, waar Vedette dus niet aanwezig zal zijn.
www.vedette.nu