De Vedette Traveller met royale salon.

“Klanten bepalen wat we bouwen”, stelde werfeigenaar en jachtbouwer Hans van Veen van Vedette al eerder in het vakblad Jachtbouw Nederland. Dat blijkt andermaal het geval met de Vedette Traveller 12.30, die afgelopen juni in de vaart is gekomen. Vedette Jachtbouw bouwt al jaren de vertrouwde Vedette ontwerpen, in cabin- en salonuitvoering. Door vraag naar een ruime salon met meer binnenruimte en een overdekte kuip is de Vedette Traveller ontwikkeld. De opbouw is iets meer naar voren gesitueerd, wat meer ruimte oplevert. Het kajuitdak loopt door tot boven de kuip. De Traveller heeft een rechte achtersteven, de gangboorden lopen naast de kuipbanken tegen de spiegel aan. Via het zwemplateau biedt de spiegeldeur toegang tot de kuip.
De twee hardhouten toegangsdeuren leiden naar de salon. Daar is aan bakboordzijde de royale stuurstand met weids uitzicht. De keuken bevindt zich eveneens aan bakboord en is van alle gemakken voorzien. Aan stuurboord staat een comfortabele loungebank. In de voorpiek is de ruime eigenaarshut en de tweede slaaphut is ingericht met een stapelbed. Verder zijn voorin de douche en toiletruimte te vinden.
Technische gegevens Vedette Traveller 12.30:
Lengte over alles: 12.80 m. LWL: 11.41 m. Breedte: 4.15 m. Kruiphoogte: 2.48 m. Diepgang (ongeladen): 1.12 m. Bouwmateriaal: staal. Ontwerpcategorie: B (richtlijn Pleziervaartuigen 94/25/EG). Gewicht (vaarklaar): 14.500 kg (volle belading, volle tanks). Dieseltank: 400 l. Watertank: 450 l. Vuilwater: 120 l. Motor: Volvo D3 – 150 pk.
Vedette Jachtbouw zal de Traveller 12.30 presenteren op de komende natte HISWA, naast andere modellen.
www.vedette.nu