Veel orders voor Aquanaut Dutch Craftsmanship

Andante 400 ACPH

Bij Aquanaut Dutch Craftsmanship in Sneek wordt druk gebouwd aan een nieuw model, naar een ontwerp van Willem Nieland, de Andante 400 ACPH. Die lettercombinatie duidt op een achterkajuit en een vast pilothouse.
“Deze Andante is tot stand gekomen na overleg met onze Zwitserse dealer A-Werft”, legt Aquanaut-directeur Fimme Folmer uit, “een vast stuurhuis is op de Bodensee gewenst, omdat het weer daar snel kan omslaan. Ook de mogelijkheid om de breedte van onze boten aan te passen, zorgt ervoor dat de Andantes daar goed verkocht worden. De ligplekken bij de Bodensee zijn meestal vrij smal en de eigenaren laten daarom hun boot maken naar de breedte van de ligplek.
De eerste Andante 400 ACPH bouwen we voor de Zwitserse dealer en inmiddels hebben we nog twee exemplaren in opdracht. Daarnaast is er een order voor een Andante 380 met open kuip, ook voor een Zwitserse klant. Verder hebben we bestellingen voor een Drifter 350 AC, voor een Nederlandse client, een European Voyager van 13 meter en een European Voyager van 15 meter. De beide EV’s zijn voor Duitse klanten.”

De afdeling Jachtservice van Aquanaut heeft eveneens genoeg werk aan de winkel, waaronder de refit van drie Aquanaut Global Voyagers van 15, 17 en 19 meter.
Komend seizoen groeit de verhuurvloot van Aquanaut uit tot veertien schepen. Sinds 1 november van 2020 heeft Johanna Folmer – dochter van – de leiding over de charterafdeling.
www.aquanaut.nl

Technische gegevens Andante 400 ACPH
Lengte: 11,98 m. Breedte: 4.00 m. Diepgang: 1,25 m. Kruiphoogte: 3,75 m. Waterverplaatsing: ca. 16 ton. Motor (standaard): Volvo D3-110. Brandstoftank: 500 l. Watertank: 500 l. Vuilwatertank: 300 l. CE categorie: B