Venegy 37 met ‘glazen’ stuurhuis

Venegy 37

Venegy Yachts, onderdeel van de Prins van Oranje Groep te Heeg, lanceert de aluminium Venegy 37. Bij de ontwikkeling is samengewerkt met Vripack Yacht Design uit Sneek.

De 11,20 meter lange en 3,86 meter brede Venegy 37 kenmerkt zich door een ‘glazen’ stuurhuis dat een bijna 360 graden panoramazicht biedt. Boven de stuurstand is een Webasto schuifdaksysteem aangebracht, plus twee vaste glazen dakpanelen .
Het jacht (CE-klasse B) heeft een royaal zonnedek, een buitenkeuken voorzien van een grill en twee koelkasten en een riant tweepersoonsbed. De Venegy 37 is voorzien van een natte cel met elektrisch toilet en douche. Op het dek en in de cabine ligt Permateek.
Het onderwaterschip is ontworpen met de gepatenteerde Zweedse Petestep technologie, wat volgens de werf zorgt voor voor een hogere topsnelheid en 12% minder brandstofverbruik. Twee 340 pk sterke Volvo Penta D6 dieselmotoren met Z-drives en powertrim maken een topsnelheid van 38 knopen mogelijk, bij een volgens de werf opvallend laag geluidsniveau. Voor het anker is een speciaal elektrisch schuifsysteem ontwikkeld.
De Venegy 37 wordt semi-custom gebouwd.
www.venegy.nl

Uitbundige lichtinval door een groot Webasteo schuifdak en vaste glazen dakpanelen.