De nieuw gebouwde S&S Nyala.

Ventis Scheepstimmerwerk uit Enkhuizen heeft in twee categorieën een Classic Boat Award 2019 gewonnen. In de categorie Traditional-new-built is de ‘Nyala’ tot winnaar gekozen. Deze 56 ft Sparkman & Stephens yawl is door Ventis helemaal nieuw gebouwd naar het voorbeeld van de ‘Impala’ uit 1954. Het jacht is afgelopen zomer opgeleverd en heeft inmiddels al meer dan 7.000 mijl gevaren.
De 22 m2 Scherenkruiser ‘Margaux’ uit 1929 is door Ventis van top tot teen gerestaureerd, na 10 jaar in een schuur te hebben gestaan. Het schip kreeg een nieuw interieur, nieuw dek, constructieve versterkingen en een nieuw tuig.

Hans-Peter Baars, directeur-eigenaar van Ventis Scheepstimmerwerk en Brasker Masten is heel blij met de Awards: “In het jaar van ons 25-jarig bestaan is dit een grote erkenning voor de kwaliteit en het ondernemerschap. Ik ben bijzonder trots op onze eigen medewerkers die met hun vakmanschap en toewijding dit mogelijk hebben gemaakt. Speciale dank gaat ook uit naar de collega-bedrijven binnen het cluster van Nautisch Enkhuizen. Zonder de specialisten op de vele deelgebieden waren deze projecten niet zo succesvol geweest.”

Ventis heeft mooie nieuwe projecten op stapel staan, waaronder een houten nieuwbouw uit de Achtmeter klasse. Op initiatief van Ventis wordt volgend jaar het wereldkampioenschap in deze 8mR klasse in Enkhuizen gezeild. www.ventis.nl