Venvulas | Nieuwe lichtgewicht units voor bronafzuiging en lasrook

Op de komende TechniShow, 20-23 maart, zal Venvulas Lastechniek BV uit Vught op stand 07.E078 als beursnoviteiten een nieuwe generatie draagbare lichtgewicht lasrookafzuigsystemen presenteren. Tevens zullen op de stand een nieuwe digitale puls-MIG lasmachine en nieuwe lasinverters van de Italiaanse producent WECO worden geïntroduceerd.

Venvulas lastechniek is pionier op het gebied van ‘lasrookafzuiging aan de bron’. Hiervan is onomstotelijk aangetoond dat dit de beste manier is om zowel de lasser als de omgeving optimaal te beschermen tegen de schadelijke effecten van lasrook. Om dit bereikbaar te maken voor iedere (praktijk)situatie heeft Venvulas twee nieuwe draagbare afzuig/filterunits ontwikkeld, die voor het eerst op de TechniShow aan het publiek worden getoond. Het betreft de units RGA 3.2 en 3.3. Deze kunnen eenvoudig worden ingezet op elke werkplek en zijn ideaal voor gebruik in combinatie met de door Venvulas ontwikkelde Röwac lastoorts met geïntegreerde bronafzuiging. Dankzij de toepassing van nieuwe, lichte en sterke materialen, is deze ergonomische toorts de afgelopen jaren lichter in gewicht en compacter van afmetingen geworden. Daarmee is het mogelijk om luchtgekoeld te lassen met stroomsterktes tot meer dan 300 Ampère. Op de nieuwe afzuigunits kunnen in plaats van de toorts met bronafzuiging ook speciale afzuigmondstukken aangesloten worden, waardoor ook veilig met watergekoelde toortsen gewerkt kan worden. De nieuwe afzuigunits hebben een automatische start/stop functie die direct zorgt voor optimale afzuiging op het moment dat de lasser begint met lassen. Omdat bij de constructie van de nieuwe units grotendeels gebruik is gemaakt van aluminium, wegen de RGA 3.2 en 3.3 respectievelijk slechts 13 en 11 kg en zijn daarmee zeer makkelijk te verplaatsen.

Nieuwe puls-MIG

Op de stand van Venvulas zal ook de nieuwe digitale Röwac puls-MIG lasmachine worden getoond. Dankzij de volledig gedigitaliseerde besturing, is deze nieuwe machine uiterst veelzijdig en geschikt voor het lassen van zowel staal als aluminium. Alle denkbare instel-lingen voor MIG/MAG/CO2­­­­ lassen zitten erop, waarmee deze machine ideaal is voor all-round metaalverwerkers en constructiebedrijven. Supersnelle regelprocessoren reageren in milliseconden op veranderingen in de lasvoortgang, waardoor het lasproces optimaal wordt geregeld en onder alle omstandigheden een hoog lasrendement wordt bereikt. Tot slot zal Venvulas in Utrecht een aantal lasinverters presenteren van WECO. Deze Italiaanse producent levert een breed programma kwalitatief hoogwaardige (standaard) machines, die een uitstekende aanvulling zijn op de veelal op maat geproduceerde Röwac lasmachines van Venvulas.

TechniShow stand 07.E078.
www.venvulas.nl / rowac.nl

Foto 1: De draagbare RGA-afzuigunits zijn er nu ook in aluminium lichtgewicht versies. Beide hebben een afzuigcapaciteit van 155 m3/uur bij gebruik van Ø 38 mm slang.

Foto 2: De Röwac lastoorts met geïntegreerde bronafzuiging is nog compacter en lichter hanteerbaar geworden dankzij de innovatieve toepassing van lichte, sterke materialen.