Verklaring Heesen: UBO op sanctielijst VK

Heesen Yachts heeft een verklaring op haar website gepubliceerd omdat de werf vandaag, 14 april 2022, op de hoogte is gebracht dat een van haar Ultimate Beneficial Owners (UBO’s) op de sanctielijst van het Verenigd Koninkrijk staat na een recente update op 13 april 2022.

De UBO staat volgens de werf niet op de – op Heesen van toepassing zijnde – EU-sanctielijst.
Dit is de verdere verklaring:
“Heesen is een Nederlands bedrijf dat kwalificeert als structuurvennootschap. Dat betekent de leiding in handen is van een professionele Raad van Bestuur, met een onafhankelijke Raad van Commissarissen die de leden van de Raad van Bestuur benoemt. Heesen rapporteert alleen rechtstreeks aan haar enige aandeelhouder, Morcell Ltd. De UBO’s van Heesen bemoeien zich niet actief of rechtstreeks met de wijze waarop het bedrijf wordt gerund. Heesen is financieel onafhankelijk en staan er goed voor, hebben een goed gevulde orderportefeuille en houdt momenteel in Nederland ongeveer 1.000 mensen aan het werk.

Aan het begin van maart van dit jaar, vrijwel direct na aanvang van de oorlog tegen Oekraïne, heeft een van de UBO’s van Heesen publiekelijk opgeroepen tot beëindiging van de oorlog, en zijn 2 commissarissen van Heesen Yachts, Pavel Novoselov en Pavel Sukhoruchkin, teruggetreden uit hun functie om de onafhankelijkheid en het Nederlandse karakter van de scheepswerf te benadrukken.

De directie en medewerkers van Heesen zijn zeer aangedaan door de huidige situatie in Oekraïne en onze gedachten gaan uit naar haar burgers en alle andere getroffenen. Wij veroordelen geweld in welke vorm dan ook en hopen op een snelle beëindiging van de oorlog.

Heesen heeft altijd nauw samengewerkt met de autoriteiten en zich gehouden aan alle relevante wetten en regels, en we werken in volledige transparantie samen met overheidsinstanties.
Onze internationale klantenkring bestaat uit Amerikaanse, Europese, Midden-Oosterse en Aziatische afnemers. Onze ambachtslieden werken voortdurend aan het afleveren van de hoogwaardig technologische jachten waar ons land bekend om staat en zullen dat blijven doen.”

www.heesenyachts.com