Vernieuwde Contest 55CS

De 55CS heeft kenmerken van de grotere jachten van Contest.

Contest Yachts heeft een vernieuwde versie van de 55CS op de markt gebracht. Het 17 meter lange zeiljacht is gericht op het gebruik door koppels met familie en vrienden.

De werf uit Medemblik wil laten zien dat verfijnde esthetiek en praktisch in gebruik perfect kunnen samengaan. Met de Contest 55CS zet de werf de nauwe samenwerking met naval architects Judel/Vrolijk en interieurontwerpers Wetzels Brown & Partners voort. Het nieuwe model heeft invloeden van de stijl en uitrusting van de vorig jaar geïntroduceerde 26 meter lange Contest 85CS en de 21 meter Contest 67CS.

Lichter en steviger
Reeds meer dan 45 jaar bouwt Contest al zijn schepen onder Lloyd’s standaard en certificering. In de nieuwe Contest 55CS worden voor het eerst verstevigingen van carbon aangebracht. In combinatie met de vacuüm-infusie bouwwijze wordt het schip daardoor lichter en steviger, waardoor meer binnenruimte ontstaat.

Meer lichtinval
De Contest 55CS heeft nieuwe panoramavensters voor de master suite in het achterschip. De garagedeur kan hydraulisch zakken en daardoor dienen als zwemplatform en ‘lanceerplatform’ voor de tender en het waterspeelgoed. Over het geheel is er meer lichtinval door luiken en ramen, zowel door het formaat als aantal. De klant kan kiezen uit een indeling die hem of haar het beste past, en dat geldt ook voor bijvoorbeeld zeilsystemen, carbon of aluminium mast en giek of een carbon boegspriet met geïntegreerde furling. Het dek wordt belegd met duurzaam teak, vacuüm verlijmd.

De Contest 55CS is 17 meter lang, 5,02 meter breed, masthoogte 24,82 meter boven de waterlijn en voorzien van een 150 pk Volvo Penta motor.

www.contestyachts.com