De vernieuwde Langenberg Cabin Cruiser 33.

Overwijk Yachting heeft het eerste exemplaar van de vernieuwde Langenberg Cabin Cruiser 33 opgeleverd. Het multiknikspant ontwerp heeft aantal modificaties gekregen, zoals een andere spiegel met een deur tussen platform en kuip, en een gescheiden toilet- en doucheruimte. Door de royale breedte van 3,86 meter is er voldoende plek voor de kombuis, zithoek en bedden. Het interieur is met hoogwaardige materialen uitgevoerd: teak betimmering, contrasterende witte hpl-panelen en skai plafond en bovendien alcantara stoffering.
Op verzoek van de opdrachtgever is het schip voorzien van climate control met airco, een vaarhulp met vier camera’s, boeg- en hekschroef en een luxe Raymarine navigatiesysteem met stuurautomaat en multifunctioneel display.
Het casco van de LCC33 is gebouwd bij Smeding in Dronrijp, de techniek is gedaan door Cornelder Scheepstechniek uit Grou en de interieurbetimmering is uitgevoerd door Mulder scheepsbetimmering, eveneens uit Grou.

Overwijk Yachting signaleert meer belangstelling voor cabin cruisers dan anders. Op dit moment ligt er een plan voor een snelvarende aluminium LCC36 op de tekentafel. Deze wordt voorzien van een hybride aandrijving. Homme Overwijk: “De realisatie daarvan is een enorme uitdaging, omdat er met veel meer aspecten rekening moet worden gehouden dan bij een stalen waterverplaatser met enkel een dieselmotor. De hybridetechnologie wordt nog niet veelvuldig toegepast in snelvarende boten en dus kost het voorwerk nogal wat hoofdbrekens. Gelukkig is ontwerper Hans Langenberg van vele markten thuis en binnen ons netwerk is de noodzakelijke deskundigheid voldoende aanwezig om een baanbrekend schip te realiseren”.

De Langenberg Cabin Cruiser wordt geleverd in lengtes van 8,30 tot 10,25 meter. De LCC27 is de kleinste en kost vanaf 159.000 euro De vanafprijs van de LCC33 is 189.000 euro. De prijs van de hybride LCC36 is nog niet bekend.
www.langenbergcabincruiser.nl

Technische gegevens LCC33
Lengte: 10,25 m. Breedte: 3,86 m. Diepgang: 0,85 m. Kruiphoogte: ca. 189 cm. Met windschermen 225 en met tent 236 cm. Bouwmateriaal: staal. Gewicht: ca. 7600 kg. Rompvorm: multiknikspant. Staaldikte romp: 4 mm. Staaldikte opbouw: 4 mm. Slaapplaatsen: 2 + 2. Stahoogte kajuit: 1,92 m. CE-categorie: C.