De startpagina van Vesselbay.

Vesselbay.com is een nieuw innovatief online verkoopplatform voor gebruikte schepen, dat op internationale schaal verkopers en kopers, onzichtbaar voor derden, bijeen brengt.

Het werkt als volgt: Een particuliere of zakelijke verkoper adverteert een jacht of schip op Vesselbay.com. Een potentiële koper brengt online een anoniem bod uit. De verkoper wijst het bod af, doet een tegenbod of accepteert het bod. Wanneer de verkoper het bod accepteert, wordt de bieder bij de verkoper geïntroduceerd. Na de voorlopige, overigens niet-bindende prijsovereenstemming, hebben partijen 60 dagen de tijd voor inspectie, keuring en proefvaart. Omdat de verkoper en de potentiële koper beginnen met een voorlopige prijsovereenstemming zijn er geen overbodige bezichtigingen of valse verwachtingen ten aanzien van de uiteindelijke verkoopprijs.

‘Markt verandert’ 

Dimitri de Laat, oprichter van Vesselbay.com: “Na meer dan 22 jaar ervaring met jachtmakelaardij, verkoop van gebruikte jachten en schepen, online inschrijvingen voor superjachten, bootadvertentie websites, vrijwillige veilingen en onderhandse verkopen, constateer ik dat de gebruikte-boten-markt verandert. Er is meer behoefte aan wereldwijde, interactieve en discrete verkoopkanalen, naast de bestaande online en offline kanalen met statische advertenties en verkoopinformatie.”
Zowel kopers, particuliere verkopers als makelaars kunnen gebruikmaken van het platform, dat werkt op basis van dagelijks opzegbare maandabonnementen. Na introductie van de uiteindelijke koper wordt 1% (exclusief btw) over de voorlopige prijsovereenstemming in rekening gebracht. Daarnaast biedt Vesselbay.com, indien gewenst, persoonlijke begeleiding bij aankoop, expertise, proefvaart, koopovereenkomst, financiering, transport, btw-situatie, ligplaats en/of registratie. Een eerste adviesgesprek van 15 minuten is gratis. 

“In de afgelopen maand heb ik al een jacht, waarvoor ik via de reguliere kanalen nog geen koper had kunnen vinden, via Vesselbay.com verkocht. Het is een verrijking voor de markt van gebruikte boten. Wij vergroten hiermee onze potentiële verkoopmarkt en daarmee de verkoopkansen aanzienlijk,” vertelt Joeri Saly, eigenaar van Yachtfull International Yachtbrokers.

Vesselbay.com