Vida van Heesen, moederschip voor sportvisserij

De Vida, kort na de tewaterlating in Oss.

Heesen Yachts in Oss gaat op de Noordzee proefvaren met bouwnummer YN 18455, een 55 meter jacht, dat inmiddels Vida is gedoopt. Dit door Omega Architects ontworpen motorjacht van 740 GT is voorzien van een fast displacement romp van Van Oossanen Naval Architects. Het is het derde schip in de 55 meter FDHF Steel Class van de werf.

De twaalf gasten hebben een overvloed aan ruimte ter beschikking voor elke gelegenheid, inclusief een beach club van 55 vierkante meter. Behalve vijf luxe hutten beschikt het over een owners cabin van 80 vierkante meter, vooraan op het hoofddek. De Italiaanse jachtontwerper Francesco Paszkowski zette samen met interieurontwerpster Margherita Casprini de grote lijnen uit voor het interieur. Het interieur wordt gekenmerkt door geometrische elementen die door heel het schip worden toegepast. Door dekhoge vensters stroomt het daglicht binnen.

Thuisgevoel
Be Design Associates uit Florida kreeg van de eigenaar de opdracht aan boord een thuisgevoel te creëren. Het was voor dit bureau de eerste keer dat het aan een jachtinterieur werkte. De eigenaar had diverse woonprojecten met Be Design gedaan en was daar zeer tevreden over.
Het gebruik van natuurlijke materialen en afwerkingen, samen met een zacht en warm kleurenpalet, droeg bij aan een comfortabele maar geavanceerde ambiance. Bij de selectie van materialen door Be Design en het team van Heesen was duurzaamheid belangrijk en de lange termijn performance in een marine omgeving. Een van achter belichte boog van onyx in de hoofdsalon moet voor een ‘wow-effect’ zorgen.

Sportvissen
De ervaren Amerikaanse eigenaar werkte nauw samen met het technische team van de werf om de Vida aan zijn wensen aan te passen. Het schip gaat een moederrol vervullen voor de twee sportvisboten van de eigenaar, die brandstof kunnen bijtanken en accu’s opladen. Ze kunnen daardoor dagenlang op zee blijven.
De Vida kan een maximum snelheid van 16 knopen bereiken; bij een kruissnelheid van 13 knopen heeft het schip een actieradius van 4.500 mijl.

www.heesenyachts.com