Vida van Heesen op weg naar de Méditerranée

De Vida is op weg naar de Middellandse Zee. Foto Dick Holthuis

Het 55 meter lange superjacht Vida, gebouwd door Heesen Yachts, is op maidentrip naar de Middellandse Zee, waar het schip zal worden overgedragen aan de eigenaars.

De YN 18455 Vida (voorheen bekend als Project Antares), een ontwerp van Frank Laupman van Omega Architects, ging in maart proefvaren op de Noordzee. De boot bereikte een topsnelheid van 16,4 knopen, waarbij het geluidsniveau en de trillingen binnen de specificaties bleven.

Dankzij de Fast Displacement Hull Form van Oossanen Naval Architects en twee MTU 8V4000 M63 dieselmotoren, heeft de Vida een relatief laag brandstofverbruik.  Bij een kruissnelheid van 13 knopen is de actieradius 4.500 mijl. Met een volume van 740 gross tons is het verbruik van het 55 meter stalen jacht qua ruimte en brandstofverbruik volgens Heesen ongeëvenaard in haar klasse. Het is ook het eerste jacht van Heesen dat voldoet aan de nieuwe strenge IMO Tier III emmissie-eisen dankzij een selective catalytic reduction (SCR) systeem, dat de uitstoot van stikstofoxide reduceert. De Vida is gebouwd onder classificatie Lloyds 100A1, SSC Yacht G6, LMC Large commercial yacht LY3.

De eigenaar werkte nauw samen met Heesen om het schip uit te rusten als moederschip voor zijn sportvisboten, een Bayliss 60 en Bayliss 68, waardoor hij met zijn gasten dagen achter elkaar op zee kan blijven. Het interieur is van Be Design Associates uit Florida (VS).

De Vida is te zien tijdens de Monaco Yacht Show in september.

www.heesenyachts.com