Royal Huisman bouwt in Vollenhoven gestadig door aan Project Phi, een 55 meter lang aluminium motorjacht. In een video legt de werf uit hoe dat gebeurt, met inachtneming van de ‘intelligente lock-down’-regels. Zo wordt er in ploegen gewerkt om het aantal mensen op het project beperkt te houden. Het kantoorpersoneel werkt van huis uit, met dagelijks videoconferences om met externe partijen te communiceren, maar ook de consultatie van de ‘inhouse’ teams.

Speciaal planbord voor het werken aan de Phi, in lijn met ‘intelligent lock-down’.

De projectmanager en vertegenwoordiger van de eigenaar, Guy Booth, legt uit dat de voortgang van de bouw niet noemenswaardig wordt beïnvloed door Covid-19: “De werf schakelde zeer snel en in combinatie met hun ervaring en internationale bouwpartners hebben ze nieuwe manieren gevonden om te werken. De voortgang blijft min of meer op schema, ondanks de onvoorziene uitdagingen van deze tijd, wat de ware toewijding laat zien van alle betrokkenen. De eigenaar en zijn team worden goed op de hoogte gehouden, ondanks dat ze geen bezoek aan de werf kunnen brengen; het vertrouwen  in de werf is nog nooit zo groot geweest. Dat is te danken aan het hele team van Royal Huisman.”

De Phi is ontworpen door Cor D. Rover, terwijl de naval architecture is gedaan door Van Oossanen Naval Architects. Het interieur design is van Lawson Robb. De accommodatie is voor twaalf passagiers, inclusief de eigenaars, en elf bemanningsleden. Ondanks de grote lengte blijft het aluminium jacht onder de 500 gross ton en zal een snelheid kunnen halen van circa 22 knopen. Het bouw gebeurt onder de classificatie van ABS (American Bureau of Shipping).
De oplevering is gepland in 2021. In Azië is een 36 meter lang ‘shadow vessel’ in aanbouw, dat gelijktijdig met de Phi opgeleverd zal worden. Het is eveneens ontworpen door Cor D. Rover, met een romp van Van Oossanen Naval Architects.

www.royalhuisman.com

In januari werd de opbouw op de romp van de Phi geplaatst, waardoor de contouren beter zichtbaar werden. Foto Royal Huisman