VIDEO | Lonian van Feadship hit op social media

Voor wie dit stukje Hollands Glorie toch nog heeft gemist: een timelapse video waarin de drie jaar durende bouw van het 87 meter lange superjacht Lonian van Feadship is gecomprimeerd tot ruim vijf minuten, is een hit op social media. Via Youtube keken er al ruim 1,6 miljoen mensen naar. Fascinerend is het om te zien dat delen van het schip van verschillende plaatsen worden aangevoerd en bij Koninklijke De Vries Scheepsbouw in Aalsmeer geassembleerd.

Een andere video brengt de tocht van Aalsmeer naar Rotterdam in beeld, eind augustus, waarbij 15 bruggen werden gepasseerd met tal van zeer krappe doorgangen.
Het exterieur van de Lonian is van de hand van Sinot Exclusive Yacht Design, die in samenwerking met Richard Hallberg Interior Design ook het interieur ontwierp. Feadship De Voogt Naval Architects tekende voor de naval architecture. Aan boord kunnen 12 gasten verblijven en 27 bemanningsleden zorgen ervoor dat het hen aan niets ontbreekt.
De Lonian is 87 meter lang, 13,8 meter breed en heeft een diepgang 3,90 meter. De brandstoftanks kunnen 160.000 liter bevatten; de tanks voor water bieden plaats aan 50.000 liter.
Het schip is eind juli gedoopt en maakte daarna proefvaarten op de Noordzee. Momenteel ligt de Lonian in de Cacaohaven in Amsterdam.

www.feadship.nl