Een video die Rens Groenendijk in 2019 maakte van een tewaterlating bij Van den Hoven Jachtbouw in Waspik is de afgelopen maanden een grote hit geworden op Youtube. Meer dan 407.000 views werden er geregistreerd, en het aantal loopt nog steeds verder op.
“Ik heb geen idee waar die grote belangstelling vandaan komt”, aldus Groenendijk, die naast zijn redactionele werk voor Jachtbouw Nederland ook als zelfstandige foto- en videoproducties verzorgt. “Ook bij Van den Hoven weten ze dat niet. Ergens moet het filmpje op social media onder de aandacht zijn gebracht en dan kan er dus een sneeuwbaleffect ontstaan. Feit is dat dergelijke aantallen views bij video’s in de jachtbouw naar mijn weten niet voorkomen. Ik ben er natuurlijk blij mee, want mijn naam wordt er duidelijk bij genoemd en voor Van den Hoven geeft het een ongekende naamsbekendheid.”

Chihuahua
Van den Hoven Jachtbouw liet in Waspik op 9 juli 2019 een 21 meter lang stalen motorjacht te water met de naam Chihuahua. Het Tilburgse transportbedrijf M.J. van Riel zette het 55 ton zware stalen schip eerst op een hydraulische platformwagen, waarmee het naar de loswal werd gereden, een afstand van enkele honderden meters. Een mobiele kraan zette de Chihuahua heel beheerst in het water, onder toeziend oog van de Belgische opdrachtgever.

Ontwerp Arnold de Ruyter
Het schip, een Van den Hoven Executive 2100, is ontworpen door Arnold de Ruijter. De mast is hydraulisch neerlaatbaar, waardoor de doorvaarhoogte teruggebracht kan worden tot 3,85 meter. Het vaarcomfort wordt verhoogd door Vetus hydraulische vin-stabilisatoren. Twee John Deere dieselmotoren van elk 330 pk zorgen voor de voortstuwing. Een Side Power hydraulisch hek- en boegschroef vergemakkelijken het manoeuvreren. Het schip is 5,95 meter breed en heeft een diepgang van 1,40 m.

www.bvandenhovenjachtbouw.nl

De Van den Hoven Executive 2100 is op een op afstand bestuurbare platformwagen van Van Riel geplaatst en naar de loswal in Waspik gereden. Foto Rens Groenendijk

 

De Chihuahua wordt behoedzaam in het water gezet door een mobiele kraan van Van Riel. Foto Rens Groenendijk