De Vaarwens en de Meander V.

De Stichting Vaarwens ontstond vijftien jaar geleden. In 2007 begonnen Inge de Graaf en Evert Stel vaartochten te organiseren op de Meander V met mensen die uitbehandeld zijn. Een dag op het water is waardevol voor de zieke gast en zijn naasten. Even worden alle zorgen vergeten. Het initiatief bleek in een grote behoefte te voorzien. Het bijzondere werk werd in de Stichting Vaarwens onder gebracht, waar talloze vrijwilligers belangeloos aan meewerken.
In 2017 werd besloten tot de bouw van een nieuw, volledig aangepast schip. Daarvan werd de kiel gelegd in 2019 en de Vaarwens is inmiddels sinds 2020 in de vaart.
“Nu ons doel is bereikt en de stichting verzelfstandigd is, kunnen we ons levenswerk langzaamaan aan anderen gaan overlaten”, aldus De Graaf en Stel. “Het is belangrijk dat het werk ook zonder ons door kan gaan. We zijn tenslotte allemaal sterfelijk. Vaarwens brengt ons iets, wat groter is dan onszelf. Het geeft ons de zingeving die we zochten. Rijkdom zit niet in je beurs, maar tussen je oren.”
Het werk van de Stichting Vaarwens wordt bekostigd met donaties. Ook u kunt het steunen!
www.stichtingvaarwens.nl