Vitters draait romp 50 meter jacht

Bij Vitters Shipyard in Zwartsluis werd vrijdag 22 juni de romp van een aluminium 50 meter jacht gedraaid. De operatie verliep zonder problemen. Het draaien is een mijlpaal in de constructie van het jacht, dat de werf in september vorig jaar in opdracht kreeg. De oplevering is eind 2019 voorzien.

De torengetuigde kits (‘ketch’ in het Engels) wordt gebouwd voor een ervaren zeiler die de tweemaster gaat gebruiken voor de pleziervaart.
De naval architect is Hoek Design. Rhoades Young Design ontwerpt het interieur. De romp is gemaakt van Alustar aluminium, de masten en gieken worden van carbon. De layout voorziet in een dekhuis op het achterschip voor de eigenaar en centraal een dekhuis met salon. Er zijn drie cockpits: achterin voor de eigenaar, in het midden voor verblijf met gasten en de voorste is voor de bemanning. Onder het voordek komt een bergplaats voor een tender.
Onderdeks krijgt het jacht een hedendaags traditioneel interieur, met twee salons. De eigenaarssuite bevindt zich in het achterschip en voor vier gasten zijn twee hutten beschikbaar. Bovendien is er ruimte gereserveerd voor een gym. Voor de bemanning zijn er vier hutten met een mess en een afzonderlijke lounge.

www.vitters.com