Volgende bouwfase Enksail Noordkaper 46GT

Het blijft boeiend, de gedaanteverwisseling van casco tot jacht. Eerder zagen we het casco van de Enksail Noordkaper 46GT in de grondverf, op de werf Gebroeders van Enkhuizen in Makkum, waar het schip wordt gebouwd. Nu is het schip te zien in een nieuwe fase: glanzend gespoten. Daarvoor hoefde het casco niet ver te worden getransporteerd: bij buurman Dijkstra Jachtschilders werd het vakwerk uitgevoerd. De verfsystemen zijn van Akzo Awlgrip. Hiermee is Noordkaper gereed voor de volgende bouwfase, de afbouw en afwerking.
De stalen Enksail Noordkaper 46 GT is besteld door een Amerikaanse klant. GT staat voor Grand Tour en in die uitvoering is er een pakket aan extra’s toegevoegd om het schip met een kleine crew makkelijk en comfortabel te kunnen zeilen. Op de foto is tevens het riante dekhuis van het kottergetuigde zeiljacht goed te zien.
www.gebrvanenkhuizen.nl

Technische gegevens Enksail NK 46 GT:
Romplengte: 13,85 m. LOA: 14,85 m. Breedte 4,50 m. Diepte 1,90 m. Variabele diepte 1,40-2,60 m. Waterverplaatsing 22 ton. Zeiloppervlak 136 m2. Bouwmateriaal: staal. Brandstoftank 1300 l. Watertank: 700 l. vuilwatertank 180 l. Motor: Yanmar 4 cilinder, 160 pk. CE-klasse: A.