Volvo Ocean Race was doorslaggevende test voor nieuwe Awlgrip HDT

De nieuwe Awlgrip HDT clearcoat is uitgebreid getest op de boten die deelnamen aan de Volvo Ocean Race.

AkzoNobel heeft de zware omstandigheden in de Volvo Ocean Race benut om de nieuwe Awlgrip HDT clearcoat te testen, die de afgelopen drie jaar is ontwikkeld. Volgens de verffabrikant is de polyurethaan coating niet alleen duurzamer en krasbestendiger dan andere producten in de markt, de verflaag is ook bij te werken bij schade en bevat minder vluchtige organische stoffen.

“We zijn er echt trots op en enthousiast dat we onze klanten de kans geven te profiteren van de high performance coatings technologie die we hebben getest in de zwaarste omstandigheden ter wereld”, aldus Hans Slegtenhorst, Global Segment Manager Yacht van AkzoNobel.
“We hebben drie jaar aan de ontwikkeling van Awlgrip HDT gewerkt, in nauwe samenwerking met het Volvo Ocean Race Boatyard team om de samenstelling te finetunen. Het betekent dat jachteigenaren nu gebruik kunnen maken van een product dat langer meegaat en gemakkelijker is te onderhouden, in de wetenschap dat het de zwaarste testen heeft ondergaan.”
Awlgrip HDT kan toegepast worden op alle Awlcraft SE basecoats (leverbaar in 18.000 kleuren). “Dit is een voorbeeld van hoe we voortdurend innoveren om in de behoeften van klanten te kunnen voorzien”, aldus Slegtenhorst. Hij heeft nog meer nieuws in petto: “We werken aan een versie van Awlgrip HDT, die de basecoat combineert met de topcoat. Dat product verwachten we medio 2019 op de markt te brengen.”

AkzoNobel was een officiële leverancier van de Volvo Ocean Race Boatyard in de 2017-18 editie. Dit omvatte de levering van verf voor alle zeven deelnemende boten, inclusief de eigen boot. In totaal werd meer dan 7.000 liter verf van International en Awlgrip gebruikt gedurende de race.

www.awlgrip.com