‘De SUV van zee’. Zo omschrijft ontwerpbureau Vripack uit Sneek het 24 meter lange explorer-jacht Rock, ontwerpnummer 6811. Vripack heeft zowel de vormgeving gedaan als de naval architecture. De bouw gebeurde op de Evadne werf in Turkije, in samenwerking met Tufan & brothers projectmanagement.

Vripack claimt dat de Rock tientallen procenten meer binnen- en buitenruimte biedt dan een gemiddeld ander jacht van vergelijkbare grootte.
De romp van de Rock heeft een hoge, rechte boeg voor optimale vaart in ruwe zee, terwijl het achterschip laag gehouden is om gemakkelijk toegang tot het water te hebben.
“Aan boord hebben de opvarenden altijd zicht op zee; zo hebben we het schip ontworpen”, meldt Vripack senior designer Robin de Vries. “We hebben veel glas aan boord toegepast, met ramen op volledige hoogte die een ononderbroken uitzicht bieden, ongeacht waar je aan boord bent. Het eetgedeelte beschikt over een van de grootste glazen panelen aan boord van een 24-meter lang jacht. Dat biedt panoramische vergezichten, terwijl in de eigenaarshut een privéterras wordt aangevuld door een prachtig uitzicht van 180 graden.”

De romp is van staal met een fast displacement vorm. De opbouw is van aluminium. De twee CAT C12-motoren van 1000 pk zorgen voor een kruissnelheid van 12 knoop en een top van 16 knopen.
De actieradius is 3000 mijl.

Gegevens – lengte: 24,00 m. Breedte: 6,50 m. Diepgang: 1,80 m. Romptype: fast discplacement. Rompmateriaal: staal. Opbouw: aluminium. Motorisering: 2x CAT C12.9 1000 pk.
www.vripack.nl