Waarschip W36 wil hoge ogen gooien

Een van de sponsors staat prominent op het Waarschip W36.

Pelzer Yacht Design ontwierp het Waarschip W36 Worlds 2018 Edition. Schipper Erik van Vuuren wil daarmee het wereldkampioenschap zeezeilen winnen, dat van 12-20 juli wordt gehouden voor de kust van Scheveningen.

De 10,95 meter lange zeilboot is een volledig Nederlands product, waarvoor vakspecialisten in een projectteam hebben samengewerkt. De boot is gemaakt van FSC gecertificeerd hout dat door middel van een nieuw procedé wordt bewerkt met afbreekbare kunsthars en vervolgens kort in de oven wordt ‘afgebakken’ voor extra stijfheid. Door de houtsoort en de natuurlijke vezelstructuur, samen met afbreekbare (biologische) kunsthars is dit materiaal volgens de bouwers lichter, sterker en duurzamer dan regulier composiet of carbonmaterialen. “Een nieuw topmateriaal voor het bouwen van schepen dat sterk, duurzaam en herbruikbaar is”, aldus Van Vuuren, die tevens de initiator is van de W36.

Nautisch Centrum Delfzijl bouwt de boot. De Vries Sails is gekozen als zeilmaker voor het project, de zeilen zullen worden geconstrueerd in Carbon Black Uni Titanium. Een van de sponsors is DGN Retail, moederbedrijf van de bouwmarkten Hubo en Multimate.

www.waarschip.info