Wajer neemt Zaadnoordijk over

De werf van Wajer in Heeg.

Wajer Yachts heeft Zaadnoordijk Yachtbuilders overgenomen. Wajer maakt een sterke groei door en ziet in de overname de mogelijkheid om de continuïteit te waarborgen.
De afgelopen twintig jaar heeft Zaadnoordijk Wajer al op verschillende vlakken ondersteund bij de (romp)bouw van de Captain’s launch en Wajer 37, 38, 38S en 55.
De Wajer 77, het grootste model dat vorig jaar werd geïntroduceerd, wordt afgebouwd op de werf in Lemmer en de 55 lijn wordt gebouwd op de werf in Heeg. Lijn 38 wordt voortgezet bij Zaadnoordijk in Heerenveen.

‘Prachtige ontwikkeling’
Zaadnoordijk Yachtbuilders is gevestigd in Heerenveen en heeft een productiefaciliteit van 5.000 m2. Alle 60 medewerkers van het bedrijf bleven na de overname op 1 juli in dienst. Jan Muller, eigenaar en directeur van Zaadnoordijk Yachtbuilders: “Twintig jaar geleden ben ik gaan samenwerken met Dorus Wajer. Het is mooi dat beide bedrijven een prachtige ontwikkeling hebben doorgemaakt en nu onder één vlag verder gaan.”
Dries Wajer, directeur van Wajer Yachts: “Jan Muller en zijn team zijn altijd een fijne partner voor ons geweest. De geschiedenis die we delen schept veel vertrouwen, we zijn blij dat we onze krachten kunnen bundelen en op deze manier verder kunnen gaan.”

C-Yacht
Zaadnoordijk bouwt ook zeiljachten onder de naam C-Yacht. In 2000 nam Jan Muller de werf over die door Rinus Zaadnoordijk in 1968 in Heerenveen was opgericht. Sindsdien zijn op deze locatie meer dan 7.000 boten gebouwd.

Wajer Marina Miami
Wajer heeft een groot aantal klanten in de Verenigde Staten, met de Amerikaans ster-NFL-footballspeler Tom Brady als de bekendste. Om het de Amerikaanse klanten nog meer naar de zin te maken opent Wajer in december een eigen privé-jachthaven in Miami: Wajer Bay. Per 1 december zijn er zestien ligplaatsen beschikbaar in de voormalige Bentley Bay – Miami South Beach. De ligplaatsen worden allemaal voorzien van een botenlift.

www.wajer.com

Een Wajer 38S, die door Zaadnoordijk wordt gebouwd.