Waterdream 65’ California primeur in Cannes

Het bedrijf van prins Bernhard van Oranje introduceert vandaag de Waterdream 65’ California, een dagboot van bijna 19 meter, op het Cannes Yachting Festival in Frankrijk.

Van Oranje is medeverantwoordelijk voor het ontwerp. “Samen met Mulder Design werken we al drie jaar aan het creëren van iets heel unieks met een tijdloos ontwerp, dat klassieke buitenlijnen combineert met een modern interieur, uitstekende kwaliteit en handling.”

De 65′ California is op de waterlijn 18,23 meter lang en 5,40 meter breed. In een garage is ruimte voor een tender. Benedendeks is een loungeruimte en accommodatie voor zes gasten, een douche, keuken en toilet. Met twee Volvo Penta’s IPS 1200 motoren haalt de boot een topsnelheid van 38 knopen. Optie is een upgrade naar IPS 1350, goed voor 40 knopen. Het casco is gebouwd door Bloemsma in Makkum; de boot is afgebouwd door Gebroeders van Enkhuizen in Makkum.

De Californische lijn wordt de komende jaren uitgebreid. “Ik ben erg dankbaar dat een goede vriend mij het vertrouwen heeft gegeven om deze (water)droomboot voor hem te ontwikkelen”, aldus Van Oranje. “De Californische lijn is een uitstekende toevoeging voor de Waterdream-familie. Een echt Nederlands handgemaakt meesterwerk.”

Waterdream werd in 2012 opgericht door Van Oranje. Het bedrijf laat snelvarende sloepen van aluminium in Nederland bouwen, onder meer bij KM Yachtservices, en liet vorig jaar door Scheepswerf Talsma in Franeker een elektrisch aangedreven limo tender van 17,8 meter bouwen voor het vervoer van gasten van het Sir Adam Hotel in Amsterdam.

www.waterdream.nl

Alles is ruim opgezet aan boord van de Waterdream ’65 California. De kussens van de loungebanken zijn geleverd door Neptune.
De Waterdream ’65 California is een dagboot om snel mee te varen (max. 38 knopen) en te loungen.