Welke sloep is sneller: Damsko of Waterdream?

Industrieel ontwerper Meindert Wolfraad van Lekker Boats wil prins Bernhard van Oranje uitdagen om te bepalen wie de snelste sloep ter wereld heeft. De sloepen van Lekker Boats kunnen volgens Wolfraad veel harder dan de Waterdream S-850 Speedster van Bernhard, die claimt de snelste sloep ter wereld te hebben met een topsnelheid van 43 knopen.

Wolfraad denkt dat de voortstuwing met een buitenboordmotor in een bun, zoals de Waterdream heeft, het altijd aflegt tegen een inboard motor. “Bovendien hebben onze boten een onderwaterschip dat helemaal is afgestemd op snelheid”, aldus Wolfraad, die in al zijn schepen Mercury inboards, zowel benzine als diesel, met vermogens van 250 tot 350 pk installeert met Bravo III contra-roterende schroeven.
Na in een recordtijd internationaal naam te hebben gevestigd met een snelle aluminium sloep van 7,5 meter lengte, waarvan hij er in vier jaar tijd 55 verkocht, vond Wolfraad het tijd voor een groter model van 10 meter. Hij verkocht de eerste prompt aan de Amerikaan Tommy Hilfiger, die aan de Amsterdamse Houthaven zijn hoofdkantoor voor Europa heeft, plus een ligplaats voor de boot.
Voor zowel de 750 als de 1000 wordt een uitvoering met cabin aangeboden. De binnenruimte kan worden ingericht met een dubbel bed, badkamer, toilet en bergruimte.

www.lekkerboats.com