De nieuwe Discovery met doorlopend dak.

Tijdens Motorboot Sneek van 8 – 10 april a.s. beleeft de Super Lauwersmeer Discovery 46 OC ‘Longroof’ de wereldpremière. De werf toont dit nieuwe model voor het eerst; aan de Hendrik Bulthuisweg 13 in Sneek. Zoals de naam aangeeft loopt het salondak van Discovery 46 OC ‘Longroof’ door boven de kuip.
Hierdoor zijn binnen en buiten nog meer met elkaar verbonden aan boord en is het seizoen verder te verlengen zonder in te leveren op comfort.
De speciaal voor dit model ontwikkelde ronde bank maakt het mogelijk om een kuiptent te installeren die perfect aansluit op het dak en de salon, zo meldt de werf. Hierdoor loop je ook op minder mooie dagen warm en droog naar binnen en buiten. Op zonnige dagen zorgt de ‘Longroof’ juist voor bescherming.
Het nieuwe ontwerp kwam tot stand op verzoek van en in samenwerking met de klant, en ontwerper Arnold de Ruyter. Het doorlopende salondak kreeg een perfect optische uitwerking; de zwarte stijlen in combinatie met het witte dak geven het gevoel alsof het dak zweeft.
Voor het eerst is de Discovery 46 OC ook uitgerust met een keuken volledig aan stuurboordzijde. Eerdere 46 OC-modellen hebben een hoekkeuken. Dit tot ‘Good Times’ gedoopte jacht heeft hierdoor een nog opener en ruimtelijker gevoel en laat de kuip en salon echt samensmelten zodra de deuren geopend zijn.
Tijdens Motorboot Sneek zal de werf ook de Discovery 47 AC ’N joy’ tonen en bovendien zijn levensgrote afbeeldingen van het interieur van ‘Project 54’ te zien.

www.superlauwersmeer.nl