Dutch Yachting Weekend in Medemblik

Op vrijdag 4 tot en met zondag 6 september vindt in Medemblik het Dutch Yachting Weekend plaats. Door het wegvallen van de HISWA te water hebben een aantal Nederlandse werven de koppen bij elkaar gestoken en gemeend een evenement te organiseren zodat de in Nederland gebouwde jachten gepresenteerd kunnen worden aan het publiek.
Contest Yachts, Saffier Yachts, Jachtwerf Heeg en AdmiralsTender meren hun range aan modellen af aan de kade. De schepen zijn vrij toegankelijk voor alle bezoekers.

Toeleveranciers
Naast de jachtbouwers zullen ook een aantal bekende toeleveranciers van o.a. navigatieapparatuur, zeilen, mast- en dekbeslag, assurantiën en stoffering zich presenteren: De Stille Boot, Raymarine, Kuiper Verzekeringen, Harke en Vyva Fabrics. Lezingen en workshops worden georganiseerd door het magazine Zeilen. Meer informatie over het inhoudelijke programma zal te vinden zijn vanaf 1 augustus op de website www.dutchyachtingweekend.nl en de websites van de deelnemende jachtwerven en toeleveranciers.
De locatie in Medemblik bij Contest Yachts biedt de uitgelezen gelegenheid om dit evenement te organiseren. In een hal zullen de toeleveranciers van A-merken zich presenteren. De 22 ligplaatsen voor de hallen bieden meer dan genoeg plek aan de jachtbouwers om hun schepen af te meren en ook zullen er kleine trailerbare boten te bezichtigen zijn op de kade.

Uiteraard zal het Dutch Yachting Weekend geheel volgens de RIVM-richtlijnen worden georganiseerd.

Dutch Yachting Weekend
Locatie:
Contest Yachts
Overleek 5
Medemblik
Datum en openingstijden:
Vrijdag 4 september 11.00 – 21.00 uur
Zaterdag 5 en zondag 6 september 11.00 – 18.00 uur
Registratie
In verband met Covid-19 is het verplicht om te registreren bij de ingang van het Dutch Yachting Weekend terrein.