WhisperPower | Uitbreiding duurzaam energiepakket

WhisperPower voegt het WhisperSolar 185 Wp All-Black zonnepaneel en twee WhisperSolar Flex panelen toe aan het pakket met zonnepanelen en laadregelaars. Dit met het oog op een steeds groter wordende vraag naar duurzame energieoplossingen voor boten, campers en caravans.

Een zonnepaneel kan in veel gevallen de ideale oplossing zijn om de accu’s op peil te houden als er een wat langere periode geen beschikking is over walstroom of een generator om de accu’s te laden. Een paneel als de WhisperSolar 185 Wp levert gemiddeld in Noord-Europa in de periode van april tot oktober, afhankelijk van de temperatuur, zonuren en opstelling van het paneel, tussen 700 en 900 Wh per dag. Dit is voldoende om een de accu’s van een boot op peil te houden, voor een kleine koelkast, verlichting, waterpomp, telefoon, tablet, laptop, radio en tv. Hoe dichter bij de evenaar, hoe meer zonuren, hoe hoger de opbrengst zal zijn.

De WhisperSolar 185 Wp is een in Europa geproduceerd zwart zonnepaneel opgebouwd uit hoogwaardige monokristallijne zonnecellen met een hoge lichtgevoeligheid waardoor ze ook bij weinig licht nog energie opbrengen. Het paneel zit in een zwart geanodiseerd aluminium dubbelwandig frame met gaten voor de afwatering dat middels bijpassende bevestigingsconsoles stormvast kan worden gemonteerd. Het geharde glas maakt het paneel slagvast en stijf. De garantieduur van het WhisperSolar paneel bedraagt 20 jaar. Er kunnen meerdere panelen in parallel of in serie geschakeld worden om aangesloten te worden op een 12, 24 of 48 VDC accu.

WhisperPower adviseert de WP Suntrack Pro 80 MPPT (Maximum power point tracking) laadregelaar te installeren tussen het paneel en de accu. Deze zogenaamde MPP tracker optimaliseert de opbrengst van het paneel door het voltage continue aan te passen aan de veranderende omstandigheden (inval zonlicht en temperatuur). Daarnaast fungeert de WP Suntrack als een meer-traps acculader met temperatuur compensatie die de accu’s snel en veilig laadt. Er kunnen maximaal 6 185 Wp panelen tegelijk worden aangesloten op de WP Suntrack 80.
www.whisperpower.com