WhisperPower | SQ PRO-serie lage toeren generatoren

WhisperPower introduceert op METSTRADE een vernieuwde lijn vaste lage toeren generatoren geschikt voor continue bedrijf en commerciële toepassingen. Met het upgraden van de SQ-range 1500 toeren generatoren anticipeert WhisperPower op de vraag naar geluidarme, hoogwaardige vaste toeren generatoren.

De nieuwe range, aangeduid met ‘PRO’, bestaat uit modellen tussen 10 en 32 kVA en wordt eind 2018 aangevuld met een 50 kVA 3-fase unit. De dieselmotoren die voor de PRO modellen ingezet worden zijn geselecteerd op basis van conformiteit met de verschillende emissie-eisen die in 2019 van kracht worden in Europa (Stage V) en de USA (EPA/ Tier IV).

De PRO modellen zijn voorzien van industriële, luchtgekoelde generator back-ends van onder meer Stamford en Meccalte en zijn standaard voorzien van een AVR spanningsregeling. Voor het systeemmanagement en de bediening op afstand is gekozen voor de Deep Sea Control Modules, die ook de mogelijkheid bieden het generatorsysteem over GSM of internet te monitoren en te bedienen. Het Deap Sea (DSE) paneel is eenvoudig te koppelen aan analoge en digitale netwerken inclusief de glass bridge.

De generatorsystemen worden in Drachten bij WhisperPower geassembleerd en standaard voorzien van een robuuste, stevig geïsoleerde, metalen kap voor optimale geluidsreductie. De units zijn ook verkrijgbaar zonder geluidskap. De generatoren zijn CCS en Russian River type gekeurd en kunnen optioneel van diverse andere typegoedkeuringen worden voorzien. Massavrij en een PTO behoren ook tot de opties.

“Als WhisperPower zijn wij sterk in het leveren van onze Genverter variabele toeren generatorsystemen die aangesloten zijn op grote accusystemen en hoogvermogen omvormers om voor langere perioden stroom te gebruiken zonder draaiende generator. Er zal echter altijd een markt blijven, met name bij de grotere superjachten en commerciële vaartuigen, voor kwalitatief hoogwaardige vaste toeren generatoren die zorgeloos non-stop kunnen draaien. Om deze markt te kunnen bedienen hebben wij onze SQ-range vernieuwd en uitgebreid”, aldus Johannes Doornbosch International Sales Manager bij WhisperPower. “Deze markt wordt voor een groot deel bediend door een aantal Amerikaanse merken aangevuld met lokale spelers. Met ons vernieuwde leveringsprogramma kunnen we de markt beter en flexibeler bedienen met een product dat in Nederland gemaakt wordt”, vult Doornbosch aan.

www.whisperpower.com