Wie bouwt expeditiejacht Vripack?

Interieur van project M5, gezien vanaf het achterdek.
Interieur van project M5, gezien vanaf het achterdek.

De grote vraag is: wie gaat het door Vripack ontworpen expeditiejacht M5 bouwen? Het Friese ontwerpbureau geeft al veel prijs over het interieur. Ook de maten zijn bekend, maar dus nog niet de uitverkoren werf. Centraal staat het gebruik van natuurlijk licht in een interieur dat de atmosfeer van een beach house moet uitademen, precies de sfeer waar een Zuid-Amerikaanse familie zo van houdt.

Het expeditiejacht wordt 37,7 m. lang, 9 m. breed en heeft een diepgang van 2,5 m. Het is een waterverplaatsend jacht, waarvan in- en exterieur door Vripack is ontworpen, en ook de naval architecture.

De ontwerpers van Vripack hebben vele uren gestoken in het selecteren van het perfecte hout, steensoorten en textiel voor dit globetrottende jacht. De opdrachtgevers hebben een sportieve outdoor levensstijl. Kite surfing is een passie van de gehele familie. Er moet ruimte zijn voor een yoga workout ‘s morgens, ontbijt op het achterdek, gevolgd door kiting vanaf het achterschip.

“Na zorgvuldige weging van het gebruik van het jacht overdag en ‘s avonds, hebben we gekozen voor gebruikt eikenhout uit pakhuizen in NewYork voor de vloeren. Het geeft het jacht onmiddellijk de persoonlijkheid die je nooit kunt krijgen als je nieuw materiaal gebruikt”, aldus Marnix Hoekstra, creative director bij Vripack. “Onze interieurs staan in het teken van licht en donker en de speelse balans daartussen. We hebben de lichte sofa’s, ontworpen door Piet Boon, gecombineerd met een centraal trappenhuis, waarvoor beton en en matzwart staal wordt gebruikt.”

“We gebruiken uitsluitend natuurlijk textiel, zoals zijde en wol en een mix daarvan. De sfeer konden we heel goed overbrengen met onze Virtual Reality tool, waardoor de familie een duidelijk idee kon krijgen hoe hun zeegaande huis er uit zal zien en voelen.”

www.vripack.com

Eethoek met hangbank. Op de vloer ligt gebruikt eikenhout uit Newyorkse pakhuizen.
Een intieme sfeer ’s avonds. In het interieur is niets ‘scheeps’. Losse designmeubelen zetten de toon.