Wijzigingen in Boat Builder Awards

De Boat Builder Awards zullen dit jaar op de openingsdag van METSTRADE worden uitgereikt, 13 november. De vierde editie van de uitreiking van onderscheidingen voor jachtbouwers en toeleveranciers vindt net als voorheen plaats in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. In het I-nnovationLAB zal tijdens de gehele vakbeurs METSTRADE, 13-15 november in de Amsterdamse RAI, aandacht aan de prijswinnaars worden geschonken.

De 350 verwachte gasten worden met rondvaartboten van de RAI naar Het Scheepvaartmuseum gebracht, waar ze welkom worden geheten met een glas champagne. Na de prijsuitreiking en het galadiner is de after-dinner bar geopend. Raymarine is hoofdsponsor van het evenement, dat wordt georganiseerd door International Boat Industry en RAI Amsterdam.

Het aantal awards wordt met twee uitgebreid tot tien. Nieuw zijn de Rising Star award, voor iemand tot 35 jaar die een belangrijke invloed heeft gehad op sector in de jachtbouwsector waar hij of zij in werkzaam is, en de Collaborative Solution award voor een oplossing tussen een superjachtbouwer (>24 m) en de supply chain partner. Nederlandse bedrijven vielen tot dusver nog weinig in de prijzen; Vripack won in 2016 een award en KM Yachts kreeg vorig jaar een nominatie.

Uitgebreide informatie over de awards – wie de sponsors zijn (er is nog ruimte voor nieuwe), hoe te nomineren en de jury – is te vinden op de website van METSTRADE.

www.metstrade.com/boatbuilderawards