Home Nieuwsberichten NIEUWBOUW X-treme 105 van Holterman met RIB-dock

X-treme 105 van Holterman met RIB-dock

In de X-105 kan een RIB zo naar binnen varen.

Met de X-treme 105 presenteert Holterman Shipyard een baanbrekend ontwerp van Bernd Weel voor een motorjacht van ruim 32 meter lengte. Een geïntegreerd zwembad met aanpasbare diepte door middel van een beweegbare bodem maakt het mogelijk er met een RIB van 10 meter in te varen.

Midscheeps bevindt zich een garage met aan weerszijden neerklapbare deuren. De garage biedt voldoende ruimte aan meerdere waterspeeltjes, bijvoorbeeld twee jetski’s en een RIB tot 3,45 m. Alle essentiële technische systemen zijn dubbel uitgevoerd, zoals boegschroeven, hekschroeven, stabilisatoren, watermakers. Door de twee stuurbare straalbuizen is het schip niet alleen stil, maar ook zeer wendbaar.
Het buitendek gaat vrijwel naadloos over in de salon, met daarin een ruime keuken. Op hetzelfde niveau bevindt zich in het voorschip de eigenaarshut met ensuite sanitaire voorzieningen. Op het onderdek zijn vier 2-persoons gastenverblijven, met elk sanitaire voorzieningen. Tevens bevinden zich op dit dek de bemanningsverblijven, met twee 2-persoonshutten, waarvan één met stapelbed. De stuurhut heeft een open verbinding met de salon en bevindt zich op splitlevelniveau boven de eigenaarscabine.
Het scheepsbouwkundig ontwerp is van Diana Yacht Design; het interieur is ontworpen door Trimm Design. Het schip wordt gepresenteerd onder het label ‘X-treme Yachts by Holterman Shipyard’.
Technische gegevens: stalen romp met aluminium opbouw. Twee Volvo D16MH motoren van elk 750 pk zorgen voor de voortstuwing, met een kruissnelheid van 10 knopen en een top van 15 knopen. Afmetingen: 32,65 m. lang, 7,84 m. breed, diepgang 1,85 m., 198,5 brutoton. Vier CMC Marine elektrische vinstabilisatoren.

Het motorjacht, dat wordt gebouwd onder REG LYC Part A, wordt in juli 2021 opgeleverd.

www.x-tremeyachts.com