YAM | Opblaasboten met vaste bodem

Yamaha – YAM heeft haar bestaande gamma opblaasboten uitgebreid met een serie die is voorzien van een vaste aluminium V-bodem. Daarmee zijn deze opblaasboten uitermate geschikt om als tender ingezet te worden.

Tot dusver bestond het programma uit de series Basic Tender, Sport en Sport Tender. De stevige aluminium romp en bodem van de nieuwe TA-serie daarentegen vormt een geheel met de PVC 1100 Decitex drijvers. De ontwerpers van YAM zijn erin geslaagd om een lichte, sterke V-romp te ontwikkelen. Dit maakt het mogelijk om de kleine modellen op een autodak te kunnen vervoeren. Het kleinste model weegt 36 kilogram, de grootste slechts 48,5 kilogram.

De TA-serie is leverbaar in drie lengtematen, te weten 2,42 meter, 2,65 meter en 3,07 meter. Alle modellen zijn voorzien van drie stevige hijsogen, zodat ze gemakkelijk en stabiel in davits kunnen worden gehangen. Dankzij de compacte bouw met een maximale breedte van 1,59 meter is plaatsing op het zwemplateau ook goed mogelijk. Het grootste model, de 310 TA, is net zoals de 310 TAf naar keuze ook leverbaar met een vlakke aluminium bodem, waarin een opbergruimte zit. Optioneel voor dit model is een jockey console.

Standaard levert YAM de TA-serie met een zitbank, bevestiging voor de brandstoftank, peddels, voetpomp en een reparatie-set. Qua maximaal toegestaan motorvermogen geldt respectievelijk 3,7 kW/5 pk voor de 240 TA en 7,4 kW/9,9 pk voor de 270 TA. Voor het grootste model, de 310 TA is een buitenboordmotor van maximaal 14,7 kW/20 pk toegestaan. Combinatieprijzen beginnen bij de 240 TA met een Yamaha F2.5BHMS buitenboordmotor voor 2.895,- euro inclusief BTW.

https://www.yamaha-motor.eu/nl/producten/boten/opblaasbare-boten/yam/sport/380S-340S-310S-275S.aspx