Yamaha Motor Nederland, België en Luxemburg worden vanaf 1 januari 2021 samengevoegd tot Yamaha Motor Europe, branche Benelux. Tot op heden wordt de Nederlandse markt voor motorfietsen, motorscooters en buitenboordmotoren en andere Yamaha gemotoriseerde producten bediend door Yamaha Motor Europe, branche Nederland, dat marktleider is in de eerstgenoemde twee segmenten. In België en Luxemburg wordt het merk sinds 1975 vertegenwoordigd door D’Ieteren Sport. Vanaf 1 januari 2021 worden de drie Benelux-landen bediend door Yamaha Motor Europe, branche Benelux. Deze nieuwe Yamaha-werkmaatschappij zal werken vanuit het kantoor van Yamaha Motor Europe op Schiphol-Rijk, met een gespecialiseerd BeLux-team dat opereert in België.

Onlangs zijn alle dealers in de drie betreffende landen geïnformeerd. Mario Janssen, nu nog Country Manager van Yamaha Motor Europe, branche Nederland, over de nieuwe structuur: “Net als de meeste van onze collega-motorfabrikanten zijn wij als Yamaha Motor Europe bezig om steeds meer te centraliseren en dit is een logische volgende stap in dat proces. Wij zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe structuur ons meer slagkracht, schaalvoordeel en synergie oplevert doordat wij de drie markten op een geïntegreerde manier kunnen bedienen.”

Na de reorganisatie zal Yamaha Motor Europe, branche Benelux ook geleid worden door Mario Janssen. Met zijn team wordt hij vanaf 1 januari 2021 verantwoordelijk voor de distributie van de Yamaha motorfietsen en scooters, buitenboordmotoren, WaveRunners, ATV’s & Side by Sides, golf cars en generatoren. Daarnaast is Yamaha Motor Europe, branche Benelux importeur van de bootmerken Buster, Yamarin, Linder, Pioner, en YAM onder het label EmPoweredby Yamaha.