Yamaha | Pro Fishing

Varen en vissen, Yamaha is er al jarenlang vertrouwd mee. Met buitenboordmotoren voor zee- en zoetwatervissers vanaf de draagbare 2,5 pk tot en met een 425 pk sterke krachtbron. Met visboten in het aluminium, polyester, polyethyleen en RIB-segment, of opblaasbare rubberboten, én een milieuvriendelijke serie elektromotoren uit de Electric Drive range. Met vooruitstrevende toepassingen ondersteunt het Yamaha Pro Fishing label de professionele en recreatieve sportvissers met technologieën als variabel sleeptoerentalregeling (VTS), het PrimeStart startsysteem en het unieke Power Trim- en Tilt-systeem.

Van 29 november t/m 1 december 2019 is in de Utrechtse Jaarbeurs de Hengelsport- en Visbotenbeurs. Daar toont Yamaha Marine Nederland sterke toppers zoals de Yamaha F30BEHDL, de F50HETL en de F100FETL. Krachtige motoren met een efficiënt brandstofverbruik en een trillingsarme loop onder alle omstandigheden. Ieder elektrisch gestart model vanaf 20 pk kan worden gekoppeld aan Yamaha’s digitale instrumenten (en ook van andere merken), als een fishfinder en kaartplotter, via NMEA2000. Ook zijn er op de beurs diverse Yamaha’s voorzien van de ideale multifunctionele stuurhendel met onder andere trim- en trollingfunctie.

Yamaha Nederland biedt een groeiend aanbod aan visboten. Voor de sportvissers zijn met name de boten van Linder, Pioner, G3 en Buster populair. Linder vanwege de lichtgewicht aluminium modellen met de solide constructie van twee schaaldelen en de verbindende kielstrip. Pioner boten vanwege het onverwoestbare polyethyleen waarmee ze al vanaf 1959 in Noorwegen worden vervaardigd. De G3 boten door hun stabiele, onderhoudsvrije en onzinkbare constructie, en de aluminium Buster boten als meest populaire motorboot in de Scandinavische landen met legio duurzame modellen, van werkboten tot visboten.
Aanwezig op de hengelsportbeurs zijn de volgende modellen: van de aluminium Linder boten de Linder 445 Catch (met Yamaha F30BETL); de Linder 400 Sportsman (met Yamaha F9.9JMHL); de polyethyleen Pioner 14 Active Fish (met Yamaha F25GWHL); van Buster de Buster S (met Yamaha F20GMHL); en de G3 Jon met een Yamaha F8FMHS motor.

In de Electric Drive serie zijn een aantal elektromotoren voorzien van een krachtige en zuinige ‘Digital Maximizer’ motor. Op de beurs zijn teven te zien de MS20, een zoutwatermodel; een zuinige alleskunner als de MX18 (met variabel sleeptoerental) en een krachtige topper als de M32 met 32 kg stuwkracht, die je met een eenvoudige duimschakelaar in het water kunt plaatsen en met één hand weer uit het water kunt halen en opbergen. Stand 031.
www.yamahaprofishing.nl