Yanmar investeert in gyrostabilisatoren

De Japanse motorenfabrikant Yanmar is een strategische samenwerking aangegaan met Smartgyro, een Italiaanse fabrikant van gyrostabilisatoren. Yanmar heeft ook een meerderheidsaandeel in Smartgyro genomen, zodat er geïnvesteerd kan worden in het ontwerp en de ontwikkeling.

Smartgyro werd in 2014 opgericht en werkt sindsdien aan een serie geavanceerde gyrostabilisatoren voor recreatief en commercieel gebruik, geschikt voor schepen tussen 9 en 24 meter. Door de samenwerking van Yanmar kan de lancering spoedig plaatsvinden.
“We zijn blij met Smartgyro als partner, het is een bedrijf met veel kennis van stabilisatoren voor boten en veel ervaring in engineering . De ontwikkeling van de producten sluit nauw aan bij onze maritieme activiteiten, uitrusting en knowhow”, aldus Shiori Nagata, president van Yanmar Marine International en van de Recreational Marine Business Unit van Yanmar. “De samenwerking geeft Yanmar toegang tot de groeiende markt voor gyrostabilisatoren en geeft een perfecte match met de visie van Yanmar om het vaarplezier, comfort en veiligheid te vergroten met geavanceerde systemen.”
Smartgyro blijft een zelfstandig bedrijf, gevestigd in La Spezia, Italië.

www.smartgyro.com

www.yanmar.com