Hoek Design motor yacht (PH: Younique Yachts)

Younique Yachts in Makkum kreeg bekendheid door het herbouwen van klassiekers in moderne stijl, de zogenoemde Legends Reborn. De werf ‘doet’ echter ook nieuwbouw; momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een one-off ontwerp van Andre Hoek Design.
Een fraai gelijnd motorjacht van 10 meter lengte. Het aluminium casco is vervaardigd door AluCraft van Freddie Bloemsma en de verdere afbouw gebeurt bij Younique Yachts van Peter Melchers en Egbert Wattel. Het schip heeft een teakhouten opbouw en kuip gekregen, inclusief teakdek. Voor het interieur is eveneens teakhout gebruikt.
Peter Melchers hierover: “De boot is ontworpen op basis van de zogeheten Bystander. Een volgboot annex sleper die een J-class zeiljacht naar het open vaarwater trok en ondersteuning bood. Het is een klassiek gelijnd schip met heel veel houten details.” In de kuip valt de sleepbeting op, die de bijzondere functie van het ontwerp als supportvessel onderstreept. Voor de voortstuwing is een D3 Volvo 220 PK geïnstalleerd.
De indeling van het jacht is als volgt: een ruime kuip met de nodige ruimte voor technische installaties. Grote stoelen en een bankje op de motorkist. Het schip is ondanks zijn lengte en functie wel voorzien van alle luxe; elektrische kookplaat, warm water, toilet, koeling, etc. De opbouw heeft openklappende ramen voorin. In de voorpiek is een ruim bed, aan bakboord zit een spoelbak en kookplaat. Aan stuurboord een berging en toilet. Onder het bed zit een ladenblok.
Aardig bijkomend detail: dit is de eerste order die Younique uitvoert in de nieuwe vestiging aan de Waardwei in Makkum. En dat is het pand waar AluCraft voorheen in gehuisvest was.

Technische gegevens
Lengte: 10,00 m. Breedte: 2,95 m.. Waterverplaatsing: 4,5 ton. Aantal slaapplaatsen: 2. Motor: D3 Volvo 220 pk. Watertank: 350 l. Vuilwatertank: 80 l. CE-categorie: C.

www.younique-yachts.comwww.hoekdesign.nl