Zeelander toont ontwerp Z72 in Fort Lauderdale

De Z72 in de bouwhal van Zeelander in Groot-Ammers. Het schip wordt in de eerste helft van 2019 opgeleverd.

Zeelander Yachts presenteert eind oktober op de Fort Lauderdale International Boat Show het ontwerp van de Z72, een 22 meter lang en 6 meter breed polyester motorjacht, het grootste schip dat de werf uit Groot-Ammers tot dusver heeft gebouwd.

De constructie is al vergevorderd; met het verven van de romp is de Zellander reeds begonnen. Oplevering is voorzien in de eerste helft van 2019.
De lengte van 22 meter wordt bereikt door het zwemplatform uit te klappen. Met drie Volvo Penta IPS 1350 motoren zal de boot een snelheid van meer dan 40 knopen kunnen bereiken.
Het exterieur, dat een doorontwikkeling is van de Z66, is ontworpen in samenwerking met Cor D. Rover; het interieur is van de hand van het eigen designteam.
Op de bootshow in Fort Lauderdale (31 oktober-4 november) wordt de snelle Zeelander Z55 getoond, die met twee Volvo Penta IPS 1350 motoren meer dan 42 knopen kan halen. Van de meer dan 30 Zeelanders die zijn gebouwd is circa 80 procent aan klanten in de Verenigde Staten geleverd.

www.zeelander.com