Zwaardere saildrives van Torqeedo

Torqeedo brengt in 2021 een aantal nieuwe producten op de markt, waaronder krachtige saildrives. Naast de al bestaande Cruise FP podmotoren van 2 tot 10 kW en de Deep Blue saildrive 25 kW, komen er nu de Deep Blue 50 en 100 kW saildrives bij. Torqeedo ontwikkelde deze aandrijvingen in samenwerking met ZF Friedrichshafen AG, de Duitse fabrikant van aandrijftechniek. ZF levert de staartstukken die het hoge koppel van de motoren aankunnen. De nieuwe saildrives zijn toepasbaar op grotere zeiljachten tot circa 30 meter lengte. Het zijn compleet geïntegreerde aandrijvingen, waarin ook de lithium accu’s van BMW worden toegepast.

Nieuw is ook de Travel 603, een compacte, handzame en krachtige buitenboordmotor, voor boten tot 6 meter. Het is een direct aangedreven motor, dus zonder overbrenging, wat een geruisloze werking garandeert. Het totaalgewicht komt op 15,5 kilo en de accu en de gashendel zijn afneembaar. Daardoor is het geheel in een tas te vervoeren en op te bergen.

De Torqeedo Cruise 10.0 R (remote; buitenboord) en de Cruise 10.0 FP (pod) zijn technisch op een aantal punten verbeterd. De motoren zijn voorzien van TorqLink, een communicatieprotocol dat oorspronkelijk voor de Deep Blue serie werd ontwikkeld. Daarmee is een naadloze integratie met de Power 48-5000 lithium accu’s en de diverse verkrijgbare gashendels en displays mogelijk. Er wordt tevens een nieuwe gashendel met display combinatie toegevoegd. Deze is standaard voorzien van een kleurenscherm met alle gewenste informatie en ingebouwde bluetooth, waardoor hij ook gecombineerd kan worden met de Torqeedo Torq Trac app voor de smartphone.
Torqeedo wordt in ons land vertegenwoordigd door De Stille Boot: www.destilleboot.nl